Ferie i det fri hitter i coronatiden

06-07-2020 04:00
No image
 
 

Væk fra menneskemængderne og ud i det fri. Rejserestriktioner og smitterisiko har fået danskerne til at tænke i nye baner. Således planlægger hver femte unge børnefamilie at tilbringe sommerferien i telt eller shelter i Danmark. Men hvordan er man forsikret, når døren til ferieboligen er lavet af nylon eller det rene ingenting?

 

Corona-pandemien har i den grad vendt op og ned på alting, ikke mindst vores ferievaner. Turen sydpå er skiftet ud med sommerferie i Danmark. Og det er ikke kun feriehuse og hoteller, som danskerne går efter, når de skal holde ferie herhjemme. Mange har også fået øjnene op for ferie i det fri.

 

Af de danskere, der i år tilbringer sommerferien i Danmark, har 7 procent planer om at overnatte i telt eller shelter. Til sammenligning planlægger cirka 6 procent at overnatte i campingvogn.

 

Særlig populært er telt- og shelter-ferie i aldersgruppen 30-39 år og blandt unge børnefamilier, hvor tallet er omkring 20 procent, svarende til cirka hver femte dansker. Faktisk planlægger hele 11 procent af de unge børnefamilier, som i år skal holde sommerferie i Danmark, at overnatte i et shelter. Og 10 procent har planer om at overnatte i telt. Det viser en undersøgelse, som YouGov har gennemført for Tryg.

 

På friluftsferien er der højt til loftet og masser af plads til små krudtugler. Og så er det en god løsning for dem, der er nervøse for at få corona med hjem fra feriehuset, hotellet og andre overnatningssteder, hvor mange gæster har været før dem. Til gengæld kan telt- og shelter-ferien rejse nye udfordringer. For hvordan er man forsikret, når døren til ferieboligen er lavet af nylon eller det rene ingenting?

 

"Du kan godt nyde den danske sommer med ro i sindet, når du er på telt- eller shelter-ferie," lyder det fra Charlotte Dietzer, skadechef i Tryg.

 

Hun fortæller, at indboforsikringen typisk dækker tyveri fra teltet. Dog dækker forsikringen kun i et begrænset omfang tyveri af tyvetækkelige ting - det vil sige ting, der på grund af deres værdi, størrelse og omsættelighed er mere interessante for en tyv end andre ting. Det kunne for eksempel være en iPad, dyre solbriller, kamera og lignende.

 

"For at få dækket tyvetækkelige ting skal teltet for det første være aflåst med en hængelås. Det kan måske virke fjollet, men hængelåsen kan forhindre et spontant indbrud. Det vækker trods alt mere opmærksomhed at sprætte en teltdug op, end det gør at lyne sig ind i teltet," forklarer Charlotte Dietzer.

 

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og der har været ubudne gæster i det aflåste telt, er det desuden vigtigt, at man kan dokumentere tyveriet med billeder af den opsprættede teltdug, understreger Charlotte Dietzer.

 

Hvis overnatningen finder sted i et shelter - der som regel er åbent i hele den ene side - er det hverken muligt at aflåse eller dokumentere et opbrud. Derfor gælder lidt andre regler.

 

"I Tryg vil almindeligt indbo som hovedregel være dækket, selvom det åbne shelter ikke har været aflåst. Til gengæld er tyvetækkelige ting kun dækket, hvis tyveriet sker, mens man er i shelteret eller befinder sig i nærheden af det," siger Charlotte Dietzer.

  

Hun opfordrer til, at man så vidt muligt lader kontanter og smykker blive på hjemmeadressen, hvad enten man overnatter i telt eller shelter, da disse i de fleste forsikringsselskaber ikke er omfattet af dækningen.

 

Hun giver desuden en række gode råd til opbevaring af tyvetækkelige ting på turen.

 

"Har du taget særlige værdigenstande med, fordi de ikke kan undværes på ferien, bør de opbevares et mere sikkert sted, når du forlader dit telt eller shelter. De kunne for eksempel gemmes i bilens bagage- eller handskerum, så de ikke er synlige udefra. Eller du kunne tage dem med i rygsækken, når turen går ud i det fri. Hvis du holder teltferie på en campingplads, kan du også undersøge, om der findes en sikkerhedsboks på pladsen, hvor du kan opbevare dine værdier," slutter Charlotte Dietzer.

 

Om YouGov-undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1000 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i perioden 27.-29. maj 2020.

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk