Brexit - Risikabelt at rejse til Storbritannien uden forsikring

09-12-2019 06:15
No image
 
 

Brexit står for døren, og senest den 31. januar udtræder Storbritannien af EU. For danskerne betyder det blandt andet, at de snart ikke længere vil være dækket af det blå EU-sygesikringskort på rejser i Storbritannien.

 

Ifølge en ny aftale mellem EU-medlemslandene og Storbritannien skal Brexit gennemføres senest den 31. januar 2020. Brexit kan dog også ske allerede den 31. december i år, hvis det britiske parlament inden da godkender den udtrædelsesaftale, som er truffet med EU-medlemslandene. Såfremt udtrædelsesaftalen ikke bliver godkendt inden fristens udløb i januar, vil der blive tale et no deal-brexit. Det betyder, at Storbritannien udtræder af EU fra den ene dag til den anden - uden nogen form for overgangsordning, som der ellers er lagt op til i udtrædelsesaftalen.

 

I tilfælde af et no deal-brexit, også kaldet et hårdt Brexit, vil det blå EU-sygesikringskort øjeblikkeligt miste sin gyldighed i Storbritannien. Således vil danskerne selv skulle betale for al læge- og hospitalsbehandling samt medicin, som de får i England, Skotland, Wales og Nordirland. Selv ved et Brexit med en udtrædelsesaftale, et såkaldt blødt Brexit, vil retten til disse ydelser udløbe, når overgangsperioden slutter ved udgangen af 2020.

 

"England og særligt London er et af danskernes foretrukne rejsemål. Flybilletten er billig, men det kan hurtigt blive en meget dyr rejse, hvis du selv skal betale regningen for en akut operation eller lignende. Derfor skal du sørge for at have en privat rejseforsikring, der dækker ved sygdom og tilskadekomst i udlandet. Vær opmærksom på, at de enkelte selskabers dækningsområde kan variere, og det er vigtigt, at du sikrer dig, at din forsikring også dækker i Storbritannien efter Brexit," siger Mikkel Zimakoff, direktør for pris- og produkt i Tryg.

 

I Tryg har man allerede nu valgt at spænde et sikkerhedsnet ud under sine rejseforsikringskunder, så de ikke risikerer at havne i en situation, hvor de pludselig ikke er dækket, hvis de bliver syge eller kommer til skade på en rejse i Storbritannien. Således har selskabet besluttet at udvide sin årsrejseforsikring for EU-/EØS-landene og Schweiz til også at omfatte Storbritannien efter Brexit.

 

"Rigtig mange danskere rejser til London op til jul og nytår. Vi får i øjeblikket en del opkald fra bekymrede kunder, som skal til Storbritannien i den kommende tid. De er meget i tvivl om, hvordan de er dækkede efter Brexit, der jo principielt set kan ske allerede i december. Til de kunder vil vi gerne kunne sige, at de kan være helt trygge, hvis de har en årsrejseforsikring i Tryg - hvad enten det bliver et hårdt eller et blødt Brexit," forklarer Mikkel Zimakoff.

 

Sådan dækker det blå EU-sygesikringskort

 

Det blå EU-sygesikringskort giver ret til læge- og hospitalsbehandling samt medicin i EU-/EØS-landene samt Schweiz på samme vilkår, som gælder for borgerne i det land, du rejser i. Det betyder, at vilkårene kan afvige fra land til land, og i nogle lande kan der således forekomme en vis egenbetaling for behandlingen.

 

Sådan dækker rejseforsikringen

 

Selvom dit rejsemål er omfattet af det blå EU-sygesikringskort, kan det være en god idé at tegne en privat rejseforsikring. Følgende er nemlig ikke omfattet af det blå EU-sygesikringskort, men kan kun erhverves via rejseforsikringen:

 

·   Dækning af egenbetaling for lægebehandling under rejsen.

·   Hjemtransport ved sygdom, tilskadekomst og dødsfald.

·   Tilkaldelse og sygeledsagelse af familie.

·   Hjemkaldelse

·   Erstatningsrejse eller kompensation for ødelagte rejsedøgn i tilfælde af skade eller

    sygdom.

·   Psykologisk krisehjælp

·   Adgang til døgnåben dansk alarmcentral, som du kan kontakte, hvis du kommer til skade

    eller bliver syg på ferien.

 

 

Kilde:

Tryg Forsikring

Udenrigsministeriet

Styrelsen for Patientsikkerhed

 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk