Coronakrisen: Tryg forsikrer virksomheder gratis mod cyberangreb

23-04-2020 04:00
No image
 
 

Tusindvis af små- og mellemstore virksomheder er hårdt pressede økonomisk under coronakrisen. Samtidig gør krisen dem særligt udsatte for cyberangreb, der kan være fatale for virksomheden. Derfor giver Tryg nu sin cyberforsikring gratis til virksomhederne i tre måneder.

 

Coronakrisen har åbnet en sårbar flanke for cyberangreb i tusindvis af små- og mellemstore virksomheder i hele Danmark. For krisen udnyttes af hackere, som får lettere spil. Blandt andet fordi mange arbejder hjemmefra, koblet op på virksomhedens netværk, som er alt for utilstrækkeligt beskyttede mod cyberangreb.

 

Mange virksomheder er lige nu optagede af, hvordan de skal komme gennem coronakrisen uden at lukke. Men bliver man ramt af et cyberangreb, kan det også koste en uforsikret virksomhed eksistensen.

 

"En verdensomspændende krise, som vi befinder os i lige nu, kalder på et samfundssind ud over det normale. Også af os i den finansielle sektor. Vi har derfor besluttet i Tryg at yde vores bidrag ved at hjælpe de mest sårbare virksomheder i forhold til den ekstraordinære cybertrussel, vi står overfor." forklarer Hans Arnum, direktør for Tryg Erhverv.

 

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer det aktuelle trusselsbillede for cyberangreb under coronakrisen som "meget højt". Et cyberangreb på en svagt beskyttet virksomhed kan samtidig sprede sig til andre virksomheder og myndigheder med vitale samfundsfunktioner. Det er derfor afgørende, at landets virksomheder bliver bedre sikrede mod angreb.

 

Trygs cyberforsikring vil være gratis for virksomheder med op til 20 ansatte frem til 15. juli. Det svarer til ca. 95 pct. af alle danske virksomheder. Herefter ophører den automatisk. Ønsker man at tegne forsikringen på normale vilkår fra 1. januar 2021, vil virksomheden fortsat være gratis forsikret resten af 2020.

 

"Økonomisk får vi ikke noget ud af at give forsikringen væk. Tværtimod vil den betyde tabt indtægt og udgifter til dækning af skader. Men det er naturligvis mit håb, at virksomhederne vil se værdien i forsikringen og har lyst til at fortsætte som kunder i Tryg," siger Hans Arnum.

 

Det er første gang i Trygs historie, at forsikringsselskabet forærer en forsikring væk.

 

FAKTA

  • Kun 13 pct af små- og mellemstore virksomheder mener ifølge dem selv, at de har et højt IT-sikkerhedsniveau (kilde: Deloitte)
  • Dansk Erhverv estimerer, at cyberangreb årligt koster danske virksomheder 4 mia. kr. i tab - dertil kommer et betydelige mørketal
  • Trygs cyberforsikring foræres til små- og mellemstore virksomheder på op til 20 ansatte - det svarer til ca. 95 pct af landets virksomheder
  • Forsikringens dækning omfatter: Forebyggelse af angreb. Begrænsning af skaden, når et angreb er lykkedes. Hurtig hjælp til at få virksomheden tilbage i drift ved at stoppe angrebet, genetablere data og dække driftstab.
 
Kontaktinformation

Tanja Frederiksen, kommunikationschef i Tryg

Tanja.frederiksen@tryg.dk

Tlf.: 51957778